PHP Meny

SulisavisaNyhetsarkiv;
        - 2021
        - 2020
        - 2019
        - 2018
        - 2017
        - 2016
        - 2015
        - 2014
        - 2013
        - 2012
        - 2011
        - 2010
        - 2009
        - 2008
        - 2007
        - 2006
        - 2005
        - 2004
        - 2003
        - 2002
        - 2001


Søk i Sulisavisa;

 


powered by FreeFind


Ansvarlig;
Kjell Lund Olsen

 
 
Sulisavisa
 


26.1.2010
Stort interesse for vinterturisme
Daja  

Foto; Kjell L. Olsen

Den nye alpinbakken i Daja.

 
   
Alf Erik Hansen  

Foto; Wenche Spjelkavik

Daglig leder i Sulitjelma Fjellandsby, Alf Erik Hansen.

Krisitan Amundsen fra Fauna innledet med å dokumentere alle fordeler Sulisfjellet har, blant annet tidlig snødekke og fantastiske fjellområder. Han tok også opp alle problemene, som mangel på parkeringsplasser, mangel på systematisk tilrettelegging av løypetraseer. Formålet med SNFs møte, som var ønsket om å få sammensatt en prosjektgruppe strandet imidlertid, og avslørte at Sulitjelmas turistbedrifter er for små og fattige til å kunne løse slike omfattende oppgaver.

Ordfører Odd Henriksen presiserte på møtet at kommunen ikke skal være en næringsaktør, og Faunas Kristian Amundsen avslørte at hans etat ikke har mer penger enn til å gi ham lønn, så støtte til profesjonell prosjektleder kunne ikke hentes der. Ordfører Henriksen ville vente på en avgjørelse i scooterlovgivingen før han var villig til å ta stilling til hvor man skal bygge ut parkeringsplasser. Henriksen mente at et felles startpunkt for all scooterkjøring kanskje burde plasseres i Daja, og da måtte investeringene satses her. Når den nye motorferdselsloven vil bli fremmet for stortinget, vet imidlertid ingen. Henriksen antydet at det er kommet signal om at scooterløypa til Sverige vil få ordnet med gjennomkjøring i den "snippen" som ble til nasjonalpark. Her skal myndighetene ha innrømmet at det var en saksbehandlingsfeil.

Fjellandsbyens daglige leder, Alf Erik Hansen, kunne melde at alpinanlegget åpner førstkommende lørdag, uansett vær og føre. Ordførereren har fått æren av å trykke på knappen som starter skiheisen. Sesongen for alpinlandsbyen skal i fremtiden strekke seg fra midten av november og til april, eller så lenge de får snøen til å ligge i bakken. De har som mål å ha 75 åpningsdager i året, og de har 52 leiligheter til utleie. - Vi regner med å ha 30 000 besøkende innom i en normal sesong, sier en optimistisk Hansen.
Hansen kom for øvrig med et hjertesukk til Sulisfolk - Det er så utrolig stygt i Sulitjelma, og noe må gjøres med det. Folk må male husene sine, og garasjene. Jeg skjemmes når jeg kjører gjennom Sulis. Dere bør også få opp skilt med stedsnavn på, i stedet for de gamle som har råtnet ned. Dere må få ordnet opp slik at man kan være stolt av Sulis!

Fjellandsbyens nettside finner du her.

W.S.
 

 

Kobberløpet

KOBBERLØPET


Kronerulling

I gruva

Sulitjelma samfunnshus

Se hvem som utfordres.I gruva

Barneboka
"I Gruva"
av Wenche Spjelkavik

I salg nå


Sulitjelma hytteforening


flowbee


Per L. Mosti

Sulispodcast

Hør lydopptak fra kulturarrangementer i Sulitjelma.

Næringsfellesskap

 


Oppdatert 27.01.2010
© Kjell Lund Olsen

Valid HTML 4.01 Transitional