www.sulitjelma.com

Sulis-sida


        - 2007
        - 2006
        - 2005
        - 2004
        - 2003
        - 2002
        - 2001


Ansvarlig;
Kjell Lund Olsen

 
 
Sulisavisa logo
 
 

12.2.2008
Lyst på noe godt?
Om du som pasient skulle ha lyst på ei ekstra kjøttkake, ja, bare glem det. Har du spesielle behov i matveien, kan det i beste fall løses med posesuppe. Men, det er neppe noen som har tid til å lage suppe til deg, all den tid Fauske kommune er i toppskiktet av kommuner som helsemyndighetene mottar bekymringsmeldinger om. De få pleierne som er på jobb i en lavprosentstilling, må i tillegg til alt annet de skulle ha rukket, varme plastmaten til pasientene, og smøre brødskiver.
I dag, onsdag, skal Sulitjelma Nærmiljøutvalg møte partilederne i Fauske kommune for å overbevise dem om at de ikke må legge ned det siste ekte institusjonskjøkkenet. Det ligger på Sagatun, og drives med solid økonomisk overskudd. Men etter ryktene å dømme, har det politiske flertallet ikke tenkt å ombestemme seg. Politikerne har et ønske, og det er å redusere et månedlig underskudd på 120 000 kroner ved kommunens plastmatkjøkken. Et så stort underskudd klarer ikke pasientene på Sagatun å dekke med trygda si, knapt nok kan de bidra til å pynte litt opp på de røde tall.
Selv ledelsen ved det nye fengselet på Fauske takket nei til å gi fangene kommunal plastmat, til tross for at skulle få maten til sterkt redusert pris i forhold til det de gamle og syke betaler. Selv "Fjordland" er å anse som lavpris i forhold til kommunens plastmatpriser, og foretrekkes av mange.
Er det ikke underlig at det ikke skal finnes et eneste parti i Fauske som tør ta opp kampen mot plastmaten? Under valgkampen i høst, hentet FRP selveste Carl I. Hagen til Røvika, og han var rystet over de gamle og sykes kår. Men, hva gjør FRP nå, når de er kommet til makten i kommunen? Kanskje de kan forklare hvorfor man ikke legger ned den forlengst skandaliserte og pengeslukende plastmatproduksjonen i kommunal regi? Og, hvorfor engasjerer ikke det lokale arbeiderlag seg i saken? Gammelordførerern fra Arbeiderpartiet sto i dag frem i ei avis og sa at han ble lurt til å skrive under på et papir han ikke så rekkevidden av. Hva med kjøkkensaken, ble han lurt da også? Hvorfor er det like øredøvende stille i hele Fauske om de eldres kår, som i et tomt matskap? Hvorfor er det bare plasthaller og snøskuter som frembringer folkeaksjoner og setter sinnene i kok?

Vi legger oss sultne i kveld, som en forberedelse på hva som kan komme.

W.S.
 
     


 

I gruva
Barneboka
"I Gruva"
av Wenche Spjelkavik

I salg nå


IL Malm

KOBBERLØPET


Per L. Mosti

Sulispodcast

Hør lydopptak fra kulturarrangementer i Sulitjelma.


Oppdatert 13.02.2008
© Kjell Lund Olsen

Valid HTML 4.01 Transitional